fbpx
Psyykkinen valmennus - Kirsi Englund
15119
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15119,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

Psyykkinen valmennus

Psyykkinen valmennus on psyykkistä hyvinvointia, kasvua, muutosta ja kehitystä tukevaa valmennusta, jolla tuetaan tavoitteen saavuttamista. Muutos voi liittyä elämäntapoihin (ruokatottumukset, liikuntatottumukset, nukkuminen, stressin vähentäminen, motivaation vahvistaminen jne) tai urheilusuorituksen parantamiseen.

Myös muiden, esimerkiksi työelämän tavoitteiden saavuttamisen tueksi voidaan käyttää psyykkisen valmennuksen keinoja.

Kuva Marko Erkkinen

Muutos ei synny valmiita ohjeita noudattamalla

Elämäntapojen muuttamiseen tai tavoitteiden saavuttamiseen tarvitaan muutakin kuin ulkopäin omaksuttuja listoja siitä, mikä on terveellistä syötävää tai mitä pitäisi tehdä onnistuakseen.

Onnistuminen elämäntapojen muutoksessa tai tekemisen tarkentamisessa vaatii ennen kaikkea muutoksen tekemisen hyväksymistä ja aktiivista oman ajattelun sekä arjen tekojen muuttamista. Yhtä tärkeää on myös hahmottaa miksi kyseinen tavoite on tärkeä, onko se omien arvojen mukainen. Jos tavoite ei edusta ihmisen arvoja, aidosti kestävää ja ihmisen hyvinvointia lisäävää tulosta ja elämää tuskin voi syntyä.

Onnistunut muutos lähtee ihmisen arvojen hahmottamisesta, siitä, miksi tuo asia on itselle tärkeä. Tämän jälkeen voidaan lähteä etsimään keinoja, mitä tavoitteiden mukaisia tekoja voidaan tehdä, mitä taitoja tarvitsee onnistumiseksi oppia ja sitten lisätä konkreettisia, tavoitetta kohti vieviä tekoja arjessa.

Psyykkinen valmennus on valmentajan ja asiakkaan yhteistyötä

Työskentely psyykkisessä valmennuksessa sisältää pohdinnan ja keskustelun lisäksi erilaisia konkreettisia harjoituksia. Työskentelyn aikana opitaan uusia taitoja, jotka vievät kohti käyttäytymisen muutosta. Psyykkisen valmennuksen työskentely on aktiivista ja tavoitteellista. Valmentaja ei ole asiantuntija, joka sanelee mitä valmennettavan tulisi tehdä. Valmentaja ja valmennettava pyrkivät yhdessä työskentelemällä löytämään ratkaisuja valmennettavan tilanteeseen.

Psyykkinen valmennus perustuu arvo- ja hyväksyntäpohjaiseen lähestymistapaan, jonka taustalla on hyväksymis- ja omistautumisterapia (HOT).

Valmennus on luottamuksellinen prosessi, joka etenee kunkin asiakkaan tilanteen mukaisesti.

Valmennus voi koostua esimerkiksi seuraavista teemoista:

Asiakkaan elämäntilanteen, voimavarojen ja arvojen kartoitus

Tavoitteen asettaminen

Läsnäolo- ja keskittymistaitojen harjoitteleminen

Tietoisuustaitojen harjoittelu

Toimintaa ohjaavien ajatusten ja uskomusten tarkastelu

Tunteiden hyväksyntä

Itsemyötätunnon harjoittelu

Omien ajatusten tunnistaminen ja työstäminen

Onnistumisten tarkastelu ja vahvistaminen

Valmennuksen kestosta ja tapaamisten määrästä sovitaan jokaisen valmennettavan kohdalla erikseen.

Psyykkisen valmennuksen hinnat alkaen yksityishenkilöille 230 € sis. alv 24%/ 2 x 1 h