fbpx
Ravitsemusterapia - Kirsi Englund
15146
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15146,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Kuva Sini Pennanen

Ravitsemusterapia

Ravitsemusterapeutti auttaa terveyttä tukevan ruokavalion suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Ammattilaisen avulla näet helpommin ruokavalion kokonaisuuden, ymmärrät mitkä asiat ovat kokonaisuuden kannalta merkittäviä ja saat paremmin tuloksia täsmällisillä muutoksilla.

Painonhallintaohjaus, urheilijan ravitsemus sekä motivoiva ohjaus ovat erityisesti kiinnostukseni kohteita ja minulla on näistä aiheista vahva kokemus.

Vahvuuksiani ravitsemusterapeuttina ovat ihmisen aito kohtaaminen ja tukeminen muutoksessa sekä motivaation ja muutosprosessin tukeminen.

Ravitsemusterapeutilta saat yksilöllistä apua mm. näissä tilanteissa

 • Kasvis- tai vegaaniruokavalion toteuttaminen ja ravitsemuksellisen laadun arviointi
 • Gluteenittoman ruokavalion toteutus ja monipuolisuuden varmistaminen
 • Painonhallintaruokavalion toteutus ja tuki muutoksessa
 • Allergiaruokavalion toteutus
 • Ärtyvän suolen oireyhtymään sopivan ruokavalion toteuttaminen
 • Kohonneiden veren kolesteroliarvojen hoito ja ennaltaehkäisy
 • Kohonneen verenpaineen ruokavaliohoito ja ennaltaehkäisy
 • Diabeteksen ruokavaliohoito ja ennaltaehkäisy
 • Ikääntyvän henkilön ruokavalion laadun arviointi ja monipuolistaminen
 • Reumasairauksien ravitsemushoito
 • Lasten ja nuorten ravitsemuspulmien ratkominen
 • Liikkujan ruokavalion suunnittelu

Ravitsemusterapian hinnat alkaen 89 €/h.

Ravitsemusterapia onnistuu myös etäpalveluna suljetun videopuhelun välityksellä. Tarvitset vain internetyhteyden.

Jag betjänar även på Svenska.

I can also carry out nutrition therapy in English.

Mitä ravitsemusterapeutin vastaanotolla tehdään?

Ravitsemusterapeutin tapaamisessa kartoitetaan nykyinen ruokavaliosi, elämäntilanteesi sekä voimavarat. Laaditaan yhdessä tavoitettasi ajatellen tarvittavat muutokset huomioiva muutossuunnitelma sekä saat yksilölliset ohjeet tilanteesi vaatiman ruokavalion toteuttamiseen. Muutokset suunnitellaan aina nykyisen ruokavaliosi ja elämäntilanteesi pohjalta. Et saa käteesi valmista, kaikille annettavaa ruokalistaa tai sallittujen ja kiellettyjen ruokien listoja.

Henkilökohtainen tuki ja kannustus sekä muutoksen eteenpäin vieminen ovat tärkeässä asemassa muutoksen onnistuneessa toteuttamisessa.

Ravitsemusterapeutin ohjausta voidaan toteuttaa henkilökohtaisena, pienryhmässä tai aktiivisena luentona.

Laillistettu ravitsemusterapeutti on Valviran laillistama ylemmän korkeakoulututkinnon suorittanut ammattihenkilö, jolla on Maisterin tutkinto terveystieteistä ja ravitsemustieteen pääaineesta. Ravitsemusohjaus perustuu valtakunnallisiin ravitsemussuosituksiin, sekä nykyisiin terveydenhuollon hoitokäytäntöihin (Käypä Hoito suositukset).

Ravitsemusterapeutiksi valmistutaan Itä-Suomen yliopistosta ja viisivuotiset opinnot sisältävät erittäin monialaisen perehtymisen mm. ihmisen fysiologiaan ja elimistön toimintaan, terveyden edistämiseen, elintarvikkeisiin, ruoanvalmistukseen sekä tietysti eri sairauksien ravitsemushoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Lisäksi ravitsemusterapiassa keskeisessä roolissa on syömisen psykologian ymmärtäminen, muutosvalmennus ja ihmisten kohtaaminen ja ohjaaminen.

Esimerkkejä ravitsemusterapiapalveluista

Ruokavalion perustsekkaus

Ruokavalion perustsekkaus on palvelu, jossa käydään läpi nykyinen ruokavaliohaasteesi (1-3 asiaa) ja saat opastuksen tarpeesi tai haasteesi ratkaisemiseksi. Palvelu sopii ruokavalion monipuolisuuden tarkistamiseen tai muutosohjeiden saamiseksi, vaikkapa kasvissyöjälle, keliaakikolle, diabeetikolle, urheilijalle, veren kolesteroliarvojen häiriöistä kärsivälle, painonhallitsijalle, erityisruokavaliota noudattavalle tai henkilölle, joka haluaa varmistaa, että saa ruokavaliostaan kaiken tarvitsemansa. Palvelu toteutetaan videopuhelun välityksellä.

Ruokavalion analyysi

Ravitsemuskonsultaatio sisältäen ruokapäiväkirjan analysoinnin ja henkilökohtaisen palautteen ja yksilölliset muutosohjeet. Sopii sinulle, joka haluat palautetta ruokavaliostasi ja olet motivoitunut toteuttamaan muutokset päästäksesi tavoitteeseesi. (Ei sisällä tapaamisia)

Toimiva ruokavalio 2

Ravitsemuskonsultaatio, johon sisältyy ruokapäiväkirjan ja lähtötilanteesi kartoitus, henkilökohtainen palaute, yksilölliset muutosohjeet sekä kaksi tapaamiskertaa.  Toimiva ruokavalio 2 sopii sinulle, joka haluat tarkempaa palautetta omasta ruokavaliostasi tai saada aikaan muutoksia kohti tavoitettasi ja viedä muutokset todella osaksi arkeasi. Toisen tapaamisen avulla varmistetaan, että muutokset todella sopivat juuri sinun arkeesi ja että saat tuloksia.

Hyvän syömisen polku 3 tai 6 kk

Kolme tai kuusi kuukautta kestävä valmennus sinulle, joka kaipaat tukea muutoksen toteuttamiseen. Valmennukseen sisältyy ruokapäiväkirjan arviointi, henkilökohtaiset muutosohjeet, kolme tai kuusi tapaamista sekä yhteydenpitomahdollisuus tapaamisten välillä. Valmennukseen sisältyy työkirja, jonka tehtävät auttavat sinua syömistottumusten muutosten tekemisessä ja motivaation ylläpitämisessä.