fbpx
Ravitsemusterapia - Kirsi Englund
15146
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15146,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

Kuva Sini Pennanen

Ravitsemusterapia

Ravitsemusterapeutti auttaa terveyttä tukevan ruokavalion suunnittelussa ja toteuttamisessa oli sitten kyse jonkin sairauden kuten diabeteksen, keliakian, veren kolesteroliarvojen epätasapainon hoitamisesta tai ärtyvän suolen rauhoittamisesta tai sitten elämäntapojen muuttamisesta terveyttä tukevaan suuntaan.

Painonhallinta, urheilijan ravitsemus sekä mielen ja syömisen yhteydet ovat erityisesti kiinnostukseni kohteita ja minulla on näistä aiheista vahva kokemus. Vahvuuksiani ravitsemusterapeuttina ovat ihmisen kohtaaminen ja tukeminen muutoksessa sekä motivaation ja muutosprosessin tukeminen.

Ravitsemusterapeutilta saat yksilöllistä apua mm. näissä tilanteissa

 • Kasvis- tai vegaaniruokavalion toteuttaminen ja ravitsemuksellisen laadun arviointi
 • Gluteenittoman ruokavalion toteutus ja monipuolisuuden varmistaminen
 • Painonhallintaruokavalion toteutus ja tuki muutoksessa
 • Allergiaruokavalion toteutus
 • Ärtyvän suolen oireyhtymään sopivan ruokavalion toteuttaminen
 • Kohonneiden veren kolesteroliarvojen hoito ja ennaltaehkäisy
 • Kohonneen verenpaineen ruokavaliohoito ja ennaltaehkäisy
 • Diabeteksen ruokavaliohoito ja ennaltaehkäisy
 • Ikääntyvän henkilön ruokavalion laadun arviointi ja monipuolistaminen
 • Reumasairauksien ravitsemushoito
 • Lasten ja nuorten ravitsemuspulmien ratkominen
 • Liikkujan ruokavalion suunnittelu

Ravitsemusterapian hinnat alkaen 89 €/h.

Ravitsemusterapia onnistuu myös etäpalveluna suljetun videopuhelun välityksellä. Tarvitset vain internetyhteyden.

Laillistetun ravitsemusterapeutin pätevyyden saamiseksi olen suorittanut terveystieteiden maisterin opinnot ravitsemustieteen pääaineesta. Ravitsemusohjaus perustuu valtakunnallisiin ravitsemussuosituksiin, sekä nykyisiin terveydenhuollon hoitokäytäntöihin (Käypä Hoito suositukset).

Ravitsemusterapiassa mietitään aina miksi muutos on sinulle tärkeää ja mitä hyvää siitä seuraa sinulle, että teet muutoksia arkeesi tai elämäntapoihisi. Lisäksi pohditaan oman ajattelun merkitystä ja muutosprosessin etenemistä. Yritetään tunnistaa uusien tapojen toteuttamisen tiellä olevia esteitä ja saat ajatuksia siihen, miten näiden luonnollisten ja usein esiintyvien esteiden vaikutusta voi vähentää.

Ohjaus perustuu aina sinun henkilökohtaisiin arvoihin ja elämäntilanteeseen, motivaation ja muutosprosessin tukemiseen sekä juuri sinun arjessa toimivien ratkaisujen etsimiseen ja löytämiseen.

Näringsterapi kan också utföras på svenska.

I can also carry out nutrition therapy in English.

Mitä ravitsemusterapeutin vastaanotolla tehdään?

Ravitsemusterapeutin tapaamisessa kartoitetaan nykyinen ruokavaliosi, elämäntilanteesi sekä voimavarat. Laaditaan yhdessä tavoitettasi ajatellen tarvittavat muutokset huomioiva muutossuunnitelma sekä saat yksilölliset ohjeet tilanteesi vaatiman ruokavalion toteuttamiseen. Muutokset suunnitellaan aina nykyisen ruokavaliosi ja elämäntilanteesi pohjalta. Et saa käteesi valmista, kaikille annettavaa ruokalistaa tai sallittujen ja kiellettyjen ruokien listoja.

Henkilökohtainen tuki ja kannustus sekä muutoksen eteenpäin vieminen ovat tärkeässä asemassa muutoksen onnistuneessa toteuttamisessa.

Ravitsemusterapeutin ohjausta voidaan toteuttaa henkilökohtaisena, pienryhmässä tai aktiivisena luentona.

Laillistettu ravitsemusterapeutti on Valviran laillistama ylemmän korkeakoulututkinnon suorittanut ammattihenkilö, jolla on Maisterin tutkinto terveystieteistä ja ravitsemustieteen pääaineesta.

Ravitsemusterapeutiksi valmistutaan Itä-Suomen yliopistosta ja viisivuotiset opinnot sisältävät erittäin monialaisen perehtymisen mm. ihmisen fysiologiaan ja elimistön toimintaan, terveyden edistämiseen, elintarvikkeisiin, ruoanvalmistukseen sekä tietysti eri sairauksien ravitsemushoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Lisäksi ravitsemusterapiassa keskeisessä roolissa on syömisen psykologian ymmärtäminen, muutosvalmennus ja ihmisten kohtaaminen ja ohjaaminen.