fbpx
Rauha ruoan kanssa -valmennus - Kirsi Englund
19789
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-19789,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

 

Stressaako syöminen? Mietitkö mitä saa syödä ja milloin?

Jatkuvaa makeannälkää iltapäivällä, väsymys ja napostelua illalla, mitä tehdä?

Paino vain nousee, vaikka yrität tehdä paljon laihtuaksesi?

Keho ei toimi tai näytä siltä, kun odotat, mitä tehdä?

Rauha ruoan kanssa on elämäsi rohkaisevin ja kannustavin ravitsemusvalmennus, jonka avulla löydät tasapainon syömiseen ja pääset eroon ruokastressistä, kielloista ja kuureista.

Vapaudut nauttimaan hyvästä ruoasta sekä hyvästä fiiliksestä kehossasi,
joka auttaa sinua tekemään niitä asioita, mitä elämässäsi haluat.

Rauha ruoan kanssa -valmennuksen avulla

  • Pääset tasapainoon syömisen kanssa: tiedät mikä on sinulle sopiva ateriarytmi ja sopivat ruokamäärät. Tämä parantaa jaksamistasi arjessa merkittävästi ja helpottaa syömiseen liittyvää stressiä.
  • Et enää syytä kehoasi huonosta aineenvaihdunnasta tai painonnoususta, vaan opit miksi keho toimii niin kuin toimii ja osaat kuunnella sen viestejä ja toimia niiden mukaan.
  • Huomaat ettei stressaava päivä, väsymys tai tylsyys saakaan kääntymään enää karkkipussin tai suklaan puoleen, vaan sen sijaan purat ennemmin paineita kävelylenkillä tai ihan vain lepäämällä
  • Pääset eroon tunnesyömisestä, eli osaat tunnistaa asiat, jotka saavat sinut helposti syömään ja tiedät mitä voit noissa tilanteissa tehdä.
  • Pääset eroon syömisen aiheuttamasta stressistä ja jatkuvasta arjen asioita häiritsevästä syömisen tai ruokien pohtimisesta
  • Arjen ruokahuolto helpottuu kun tiedät miten voit koota hyvät ateriat ja välipalat helposti, eikä ruokakaupassa tarvitse enää panikoida nälkäisenä.
  • Juhlien, joulun ja juhannuksen jälkeen on ihana fiilis kun on saanut nauttia hyvästä ruoasta ja samalla paluu arjen ruokailuun tapahtuu ihanan helposti. (Opit luottamaan, että keho kyllä tasoittaa vaihtelut syömisessä itsestään)
  • Löydät itsestäsi uudenlaista myötätuntoa ja itsevarmuutta, joka heijastuu myös muihin: kun on sinut oman kehonsa kanssa, niin vapautuu olemaan rennosti myös muiden seurassa.
  • Aikaa ja energiaa vapautuu sinulle tärkeistä asioista nauttimiseen, mm. ihmissuhteista, harrastuksista kun sinun ei tarvitse enää pohtia niin paljoa kehoasi tai sen kokoa ja muotoa.

Kenelle valmennus on tarkoitettu?

Valmennus on tarkoitettu sinulle, joka

 • Mietit paljon ruokaa ja se vie ison osan energiastasi.
 • Stressaat siitä, että mitä voit syödä, kuinka paljon ja mitä et tai miten sinun pitäisi syödä hallitaksesi painoasi.
 • Sinulla on jo paljon tietoa siitä miten pitäisi syödä, mutta jotenkin et vain saa toteutettua sitä omassa arjessa.
 • Väsymys, stressi, tylsyys tai muut tunteet saavat sinut helposti tarttumaan suklaalevyyn tai karkkipussiin, varsinkin iltaisin kun vihdoin saat omaa aikaa.
 • Saatat kärsiä voimakkaista syömisen mielihaluista ja syömisen hallinnan haasteista (toisinaan voi olla vaikea lopettaa syömistä tai tehdä ”fiksuja” valintoja). 
 • Syömisessäsi vaihtelee ehkä laihdutus ja ”ei millään mitään väliä” vaiheet ja kaipaat tasapainoa ja rauhaa syömiseen.
 • Olet väsynyt syömisen aiheuttamaan stressiin ja syömisten miettiminen vie paljon aikaa ja energiaa päivästäsi.
 • Paino nousee tai on noussut, ei laske, vaikka omasta mielestäsi teet paljon sen eteen.
 • Olet ehkä kokeillut monia eri laihdutuskuureja, mutta paino vain nousee aina niiden jälkeen.

Tämä valmennus on juuri sinua varten silloin,
kun haluat saada rauhaa ja tasapainoa syömiseen.

Kun syöminen on tasapainossa,

Vapautuu aikaa ja energiaa tehdä itsellesi tärkeitä asioita. Ruokahuolto helpottuu, kun tiedät aina miten voit koota hyvän aterian tai välipalan.

Napostelu ja tunnesyöminen eivät enää hallitse sinua ja aiheuta syyllisyyttä, pettymystä ja huonoa omaatuntoa. Tiedät miten voit toimia, kun tulee halu syödä.

Kun ruoat mitä syöt tai et syö eivät enää määritä arvoasi, voit tuntea itsesi ja kehosi arvokkaaksi ja tärkeäksi sellaisenaan. Voit ja uskallat tehdä niitä asioita, mitä haluat.

Voit olla vapaammin sosiaalisissa tilanteissa ja syödä sen mukaan, mitä tekee mieli ja mikä tuntuu hyvältä. Voit elää vapaata, toivomaasi elämää, kun syömiseen ja kehoon liittyvät rajoittavat ajatukset eivät enää estä tekemästä asioita, mistä nautit.

Valmennuksen sisältö

Valmennus koostuu kolmesta sisältökokonaisuudesta:

 

1. Mitä on riittävä syöminen sinulle ja miten tunnistaa kehon tarpeet?

 • Rakennetaan sinulle sopiva ruokarytmi ja ruokavalinnat (henkilökohtaisesti etätapaamisessa)
 • Pystyt toteuttamaan tätä joustavasti kun ymmärrät kehosi tarpeet ja miten se toimii
 • Jaksaminen paranee kun syöminen on riittävää

 

2. Kaikkea saa syödä – miten syödä sallivasti ja joustavasti, ilman kieltoja ja sääntöjä

 • Pääset eroon mielitekosyömisestä kun ymmärrät mitkä ovat syyt sille, että syöminen ”karkaa käsistä”.
 • Stressi syömisestä vähenee, kun saat kokemuksia siitä, että mitään pahaa ei tapahdu, vaikka syötkin jotain aiemmin kiellettyä

 

3. Kehosuhde ja tunteiden tunnistaminen syömisen taustalla

 • Oman kehon vahvuuksiin keskittyminen
 • Osaat käsitellä tunnesyömistä ja löydät muita keinoja sen tilalle
 • Miten päästä eteenpäin, kun pitäisi onnistua täydellisesti, mutta ei aina onnistu.

 

Valmennuksessa lähdetään liikkeelle sinun henkilökohtaisesta tilanteestasi ja rakennetaan sinulle sopivat ruokatottumukset. Mietitään millainen ateriarytmi päivääsi parhaiten sopii, minkälaisista ruokavalinnoista pidät ja miten kokoat näistä ateriat, jotka tukevat jaksamistasi, terveyttäsi ja muita tavoitteitasi. Saat konkreettisia ideoita ja valmiita ateriamalleja sopivien päivän aterioiden kokoamiseen. Valmennus sisältää sekä pohdittavia, että konkreettisia arjen syömisessä toteutettavia harjoituksia.

Rauha ruoan kanssa - Ravitsemusterapeutti Kirsi Englund

Valmennuksessa käsiteltäviä teemoja ovat mm.

Ruoka on perustarve – miten keho toimii syömisen säätelyssä?

Mitä on riittävä ja monipuolinen syöminen? (ei vain ”suosituksissa”, vaan oikeasti arjessa, kiireessä ja väsyneenäkin)

Keskitytään olennaiseen, millä on syömisessä suurin merkitys, mitkä on sivuseikkoja?

Mitä saan ja uskallan syödä? – palautetaan sallivuus ja joustavuus syömisen keskiöön.

Millainen on suhteesi ruokaan ja miten lähteä sitä parantamaan?

Tunnista tunteet syömisen taustalla.

Onnistumiset ruokkivat onnistumisia, vahvista mahdollisuuksiasi onnistua.

Kuka olen ja mitä annettavaa minulla on sinulle?

Olen Kirsi, laillistettu ravitsemusterapeutti (Terveystieteiden Maisteri koulutukseltani, ravitsemustiede pääaineena) ja toiminut erilaisissa ravitsemusalan tehtävissä jo melkein 20 vuotta, näistä viimeiset 10 vuotta auttaen ihmisiä henkilökohtaisesti (ja ryhmissä) kohti parempaa terveyttä, jaksamista ja tasapainoa syömisen avulla. Varsinaisen ravitsemusterapian lisäksi olen opiskellut Hyväksymis- ja omistautumisterapiaa, johon valmennuksen menetelmät pohjautuvat.

Olen myös itse kipuillut syömisen aiheuttaman stressin kanssa vuosikausia. Vaikka ammattilainen olenkin, niin myös minä tulin kokeilleeksi monet erilaiset tavat syödä, ajatellen, että jospa löytyisi joku tapa syödä, joka olisi täydellinen juuri minulle (ja joka ihmeellisesti ratkaisisi haasteeni kehoni ja itseni hyväksymisen kanssa). Jos jostakin erikoisruokavaliosta saisi jotain mieletöntä hyötyä mitä ns. ”tavallinen” syöminen ei tuo.
No, kun asiaa miettii rehellisesti, niin taustallahan oli jatkuva pieni tyytymättömyys itseen ja omaan kehoon sekä täydellisyyden tavoittelu syömisessä.

Sain itse rauhan ruoan kanssa, kun vihdoin tajusin, että syömisen kikkailut ei tuo tyytyväisyyttä kehooni tai itseeni, vaikka kuinka kokeilin erilaisia syömisen systeemejä. Eikä syöminen muuta sitä, miten suhtaudun itse kehooni vaan minun piti työstää tämä asia ajatukissani. Huomasin, että keho alkoi oikeasti voida hyvin, makeannälkä vähentyä ja tunnesyöminen helpottaa kun hyväksyin, että kehoni tarvitsee enemmän ruokaa ja aloinkin syödä ”kunnolla”, eli tasaisesti ja tarpeeksi paljon. Aloin myös ymmärtää, että mikään ei mene pilalle, vaikka sallin myös joskus jotain syötävää, mikä tuo mielihyvää.

Työkseni olen ohjannut paljon mm. painonhallinnan, makeanmielitekojen, tunnesyömisen ja kehon kuvan haasteista kärsiviä usean vuoden ajan. Olen tunnistanut, että haasteita aletaan yleensä ratkomaan vähän väärästä päästä, eli syömistä entisestään kiristäen ja säännöstellen.
Näillä keinoilla stressi syömisestä itseasiassa vain jatkuu ja jatkuu, eikä itse ongelmat ratkea.

Valmennuksen toteutus

Valmennustapaamiset toteutetaan Foodworks Oy:n käyttämän potilasjärjestelmän videovastaanoton välityksellä. Saat aina linkin suoraan tapaamiseen.

Valmennus kestää kolme kuukautta ja se sisältää:

 • 2 henkilökohtaista tapaamista ravitsemusterapeutin (Kirsi) kanssa.
 • 6 kpl pienryhmätapaamisia verkossa oman ryhmän kanssa (ei ole pakko esiintyä kasvoilla)
 • Verkkoalustan sisältäen video- sekä kirjallista materiaalia ja harjoituksia valmennuksen teemoista.
 • Keskustelualustan ryhmäläisten yhteiseen ajatustenjakoon ja kysymyksille.

Valmennuksen hinta on 599€.

Voit ostaa valmennuksen laittamalla viestiä osoitteeseen kirsi@kirsienglund.fi. 

tai yksityisviestiä Instagramissa @RavitsemusterapeuttiKirsi

Tämän jälkeen saat vahvistusviestin valmennukseen osallistumisesta ja valmennuksen laskun. Sovimme saman tien ensimmäisen valmennustapaamisen ajankohdan.

Valmennuksessa on tyytyväisyystakuu

Jos et ole tyytyväinen valmennukseen, voit perua valmennukseesi osallistumisen 14 vuorokauden sisällä sen aloittamisesti ja saat rahasi takaisin.

Valmennuksen ehdot: 

Ostettuasi valmennuksen saat ostetusta valmennuksesta vahvistusviestin sähköpostiisi.

Ostettuasi valmennuksen sitoudut  valmennuksen ehtoihin ja sen maksuihin.

Valmennustapaamisten ajankohdat sovitaan henkilökohtaisesti ravitsemusterapeutin ja asiakkaan välillä.

Ostettu valmennus on toteutettava loppuun asti vuoden 2024 aikana. Käyttämättä jääneitä henkilökohtaisia tapaamisia ei hyvitetä tai siirretä seuraavalle vuodelle. Valmennusta tai sen osia ei voi siirtää toiselle henkilölle.

Valmennus on maksettava ennen tapaamisia. Halutessasi voit maksaa valmennuksen kahdessa erässä. Ensimmäinen erä (puolet valmennuksen hinnasta) ennen ensimmäistä tapaamista, toinen erä (puolet valmennuksen hinnasta) ennen toista tapaamista. Ilmoitathan haluamiesi maksuerien määrän ilmoittautuessasi valmennukseen.

Ostettua ja  käyttämättä jäänyttä valmennusta ei hyvitetä.