fbpx
Ravitsemusluennot - Kirsi Englund
20525
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-20525,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

Onko yrityksen henkilöstön hyvinvoinnin kehittäminen ja ylläpitäminen teille tärkeää?

Tarvitsetteko apua päivittäisen jaksamisen parantamiseen tai terveyshaasteiden ennaltaehkäisyyn?

Oikean ravitsemuksen avulla voidaan vaikuttaa ihmisen jaksamiseen ja terveyteen niin lyhyellä, kuin pitkälläkin aikavälillä.

Mitä merkitystä sillä on, mitä ihminen syö päivän aikana?

1. Päivittäisen jaksamisen parantaminen

Ravitsemuksella voidaan vaikuttaa työpäivän aikaiseen jaksamiseen ja työpäivän jälkeiseen palautumiseen. Kun syödään riittävästi päivän aikana, jää energiaa tehdä palauttavia asioita työpäivän jälkeen. Illan hyvä syöminen puolestaan auttaa palautumaan päivän rasituksesta ja lisää voimavaroja seuraavaan päivään.

 

2. Sairauspoissaolojen vähentäminen

Hyvä ravitsemus edistää immuunipuolustuksen toimintaa, mutta auttaa ehkäisemään myös pidempiaikaisia poissaoloja, jotka voivat johtua esimerkiksi ylipainosta, tuki- ja liikuntaelinsairauksista tai sydän- ja verisuonisairauksista.

 

3. Työtehon ja keskittymiskyvyn parantaminen

Ruokavalinnoilla voidaan vaikuttaa aivojen suorituskykyyn ja kognitiivisiin toimintoihin, kuten ongelmanratkaisukykyyn, muistista palauttamiseen ja uuden oppimiseen.

 

4. Työn kuormitustekijöiden aiheuttamien riskien minimointi

Jotkut työtehtävät voivat haastaa mahdollisuuksia tehdä hyviä, jaksamista ja terveyttä edistäviä ruokavalintoja. Kun nämä osataan ottaa huomioon ja tukea työntekijöitä tekemään hyviä ruokavalintoja, voidaan minimoida syömisen haasteiden aiheuttama kuormitus.

 

5. Konkreettiset työkalut arjen hallintaan

On helppo syödä hyvin, kun tarjolla on hyviä ruokavaihtoehtoja helposti saatavilla. Kun tietää miten voi koota ravitsevat, jaksamista tukevat ja monipuoliset ateriat ja välipalat, onnistuu hyvin syöminen kiireisessä ja vaativassakin arjessa.

Suosituimmat luentoaiheet

Hyvällä ravitsemuksella jaksamista työhön ja arkeen

Luento antaa konkreettiset työkalut parempaan työpäivän aikaiseen jaksamiseen

  • Miten ruokavalinnat ja aterioiden kokoaminen vaikuttavat jaksamiseen
  • Mikä merkitys aamiaisella ja lounaalla on työpäivän aikaiselle jaksamiselle ja miten koota ne siten, että ne virkistävät, eivätkä väsytä?
  • Miten ylläpitää iltapäivän vireystasoa?
  • Käytännön vinkkejä helppoihin ruokavalintoihin kiireisessäkin arjessa

 

Käytännön vinkit aivotyöläisen hyvään ravitsemukseen

Luento keskittyy kognitiivista suorituskykyä ja aivojen toimintaa tukevaan ravitsemukseen

  • Mitkä ravintoaineet ovat yhteydessä aivojen toimintaan ja hyvinvoinnin parantamiseen
  • Miten ruokailu vaikuttaa keskittymiskykyyn
  • Kuinka välttää väsymystä ja energiakuoppia
  • Millä valinnoilla voi parantaa muistia ja oppimiskykyä

 

Terveyttä ja hyvinvointia fiksuilla ruokavalinnoilla

Luento keskittyy suomalaisten ravitsemussuositusten viestiin terveyttä edistävästä syömisestä

  • Luennolla käydään läpi minkälaiset ruokavalinnat ovat yhteydessä parempaan kehon terveyteen ja hyvinvointiin.
  • Käydään läpi miten terveyttä edistävää syömistä voisi toteuttaa kiireisenkin arjen aterioilla ja välipaloilla
  • Luento sisältää käytännön esimerkkejä ja vinkkejä ravitsemussuosituksen mukaisesta syömisestä arjessa.
  • Luennolla voidaan nostaa esiin tärkeiksi katsottuja teemoja, kuten kolesteroliarvojen tai tyypin 2 diabeteksen ehkäisy tai painonhallinta terveellisten ruokavalintojen avulla.

 

Myös muut luentoaiheet, esimerkiksi eri sairauksien ehkäisystä tai hoidosta, kasvisruokavalioista, liikkujan ruokavaliosta tai lasten syömisestä ja ruokakasvatuksesta ovat mahdollisia. Luentojen aiheet ja sisällöt ovat täysin räätälöitävissä kohderyhmän tarpeiden ja toiveiden mukaisesti.

Luentojen toteutustavat

Laihdutettaessakin saa syödä reilusti. Valitse paljon pureskeltavia aineksia lautaselle

Kesto:

  • Luennon kesto on tavallisesti 60 min
  • Voidaan toteuttaa myös lyhyempiä tietoiskuja, esim. 2 x 30 min tai 4 x 15 min
  • Pituutta voidaan räätälöidä tarpeen mukaan.
  • Mahdollisuus rakentaa myös käytännön työskentelyä sisältävä 3-4 tunnin workshop

Toteutustavat:

  • Paikan päällä
  • Etänä (Teams/Zoom)
  • Hybriditoteutus

Luentojen hinnoittelu

Perusluento (60 min)

  • Läsnä- tai etäluento: 650€ + alv 25,5%
  • Läsnäluennon hintaan lisätään matkakulut
  • Pienituloisille seuroille tai järjestöille hinta on räätälöitävissä

Lisäpalvelut:

  • Materiaalipaketti osallistujille ideoiksi ja kannustukseksi luennon jälkeen: (2xA4-sivu) 149€ + alv 25,5%
  • Tallenne 1kk katseluoikeudella: 250€ + alv 25,5%
  • Tallenne 6kk katseluoikeudella: 350€ + alv 25,5%

Miksi valita juuri Kirsin luennot?

Asiantuntijuus ja kokemus

  • Terveystieteen maisterin tutkinto ja laillistetun ravitsemusterapeutin pätevyys tuo luentoihin laajan ja syvällisen ravitsemustiedon ja -tutkimuksen, kansankielellä kerrottuna
  • Erikoistuminen työhyvinvointiin auttaa ymmärtämään erilaisissa työtehtävissä ja työympäristöissä esiintyviä huonolle ravitsemukselle altistavia tekijöitä ja työkyvyn ja -terveyden ylläpitämistä
  • Yli 10 vuoden kokemus asiakasvastaanottotyöstä, ihmisten kohtaamisesta ja ohjaamisesta elintapamuutoksiin
  • Ymmärrys ihmisen motivoitumisesta elämäntapamuutoksiin
  • Jatkuva kouluttautuminen ja tutkimustiedon seuranta takaa luentoihin ajantasaisen tutkimustiedon

Räätälöinti

  • Toteutusten sisältö muokataan yrityksenne tarpeisiin, yrityksessä tehtäviin työtehtäviin ja henkilöstön kokemiin haasteisiin tai kysymyksiin
  • Toimialakohtaisten esimerkkien käsittely ja erilaisten työtehtävien huomioiminen luennon sisällössä
  • Käytännönläheisten vinkkien antaminen juuri teidän työyhteisöönne ja työn vaatimuksiin

Osaaminen ja kokemus

Olen Kirsi, laillistettu ravitsemusterapeutti (Terveystieteiden Maisteri koulutukseltani, ravitsemustiede pääaineena) ja toiminut erilaisissa ravitsemusalan tehtävissä jo 20 vuotta, näistä viimeiset 10 vuotta auttaen ihmisiä henkilökohtaisesti, ryhmissä ja luennoilla kohti parempaa terveyttä, jaksamista ja tasapainoa syömisen avulla.

Olen suorittanut Työterveyslaitoksen toteuttaman työterveyshuollon asiantuntijapätevyyden, joka lisää ymmärrystä työn, työterveyden ja työssä esiintyvien altisteiden välisistä yhteyksistä ja työterveyden ja -kyvyn edistämisestä. Minulla on käytännön kokemusta erilaisten työhyvinvointitoteutusten järjestämisestä yli viiden vuoden ajalta. Erilaisia luentoja, ryhmiä tai tietoiskuja olen pitänyt toista sataa kappaletta.

Lisäksi olen opiskellut hyväksymis- ja omistautumisterapiaa, motivoivaa ohjausta sekä psyykkistä valmennusta elitapojen muutoksen ohjaamisen tueksi.

Työssäni olen ohjannut paljon erityisesti mm. painonhallinnan, kohonneiden kolesteroliarvojen ja suolisto-oireiden kanssa kamppailevia. Lisäksi arjen jaksamisen haasteiden ratkominen on minulle hyvin tuttua. Saan usein kiitosta käytännönläheisten ja helposti toteutettavissa olevien ratkaisujen löytämisestä yhdessä asiakkaiden kanssa. Myös erilaiset kasvisruokavaliot ja niiden monipuolinen toteutus ovat erikoisalaani.

Palautetta aiemmista luentototeutuksista

”Kirsi on asiantunteva ja hyvä esiintyjä, pidin luennosta kovasti. Opin uutta! Ihanaa, ettei Kirsi saarnannut!”

Palaute luennosta Jaksa paremmin – käytännön vinkkejä aivotyöläiselle, Elokuu 2019

”Ravitsemus aivojen työkyvyn tukemisessa -luento sai paljon kiitosta sen lempeästä ja sallivasta lähestymistavasta, joka tarjosi syyllistämisen sijaan käytännönläheisiä ja tavallisen elämän realiteetteihin sopivia ravitsemusohjeita. Näiden avulla kuulijan oli helppo hahmottaa ravitsemusta laajemmasta ja tasapainoisemmasta näkökulmasta”

Palaute luennosta Käytännön vinkkejä aivotyöläisen ravitsemukseen, Joulukuu 2024

”Luento oli erittäin hyvä, selkeä ja pidin kovasti. Osa asioista oli ennestään tuttua, mutta tuli matkaan uusiakin asioita ja varmaan päivitettyjä asioita vanhojen tietojen tilalle. Pidin siitä, että ei menty tiukasti minkään “oppikunnan” mukaan vaan jokainen voi soveltaa kuulemaansa omien tarpeidensa mukaan.”

Palaute luennosta Hyvinvointia ja energiaa ruoasta, Marraskuu 2016

Lisäpalvelut yrityksille 

Ravitsemusvalmennukset ryhmille esim. painonhallinnan, jaksamisen tai elintapamuutosten toteuttamisen tueksi

Henkilökohtainen ravitsemusohjaus (esim. työkyvyn tukemiseksi tai sairauden hoidon tueksi)

Verkkovalmennukset (tulossa)

Työpajat ja workshopit